Buletin informativ nr. 3

20.02.2013 19:03

 

                   

În perioada decembrie 2012-ianuarie 2013, membrii din echipa parteneriatului de învăţare Grundtvig „Everybody can do it” (ECDI) au continuat activităţile pentru implementarea proiectului în conformitate cu formularul de aplicaţie.

                   La nivelul parteneriatului, au fost realizate site-ul (de către partenerul din Spania, ţara coordonatoare) şi logo-ul proiectului (partenerul din Estonia a realizat mai multe variante, apoi staff-ul şi learners din echipele de proiect au votat logo-ul cel mai sugestiv), precum şi chestionarul „Femei şi bărbaţi – realităţi ale prezentului european” (de către echipa română). În această perioadă, fiecare partener aplică acest chestionar care are scopul de a identifica sterotipuri de gen în viaţa privată, viaţa economică şi viaţa publică în diferite state europene. Chestionarul va fi interpretat iar rezultatele vor fi prezentate de fiecare partener în cadrul întâlnirii de proiect din Turcia (8-12 aprilie 2013) pentru a se evidenţia asemănări şi deosebiri între percepţiile europenilor referitoare la egalitatea de gen.

                  De asemenea, membrii din echipa română s-au implicat în diverse activităţi locale.

                  În ceea ce priveşte diseminarea proiectului, au fost realizate scurte prezentări în diverse contexte educaţionale (cercuri pedagogice, şedinţe de catedră), au fost publicate articole (în „Revista Învăţământului Preuniversitar”–decembrie 2012, în revista şcolară „Procopienii” – ianuarie 2013), au fost postate buletine informative pe diverse site-uri (www.edu.ro, www.didactic.ro, www.edumanager.ro, www.iteach.ro). De asemenea, a fost realizat un site în limba română pentru prezentarea proiectului care poate fi accesat la următorul link: https://ecdi.webnode.com/

                  La sfârşitul lunii decembrie 2012, a fost realizată evaluarea trimestrială. Membrii din echipa de proiect (staff/formatori şi learners/formabili) au completat chestionare, iar analiza răspunsurilor a scos în evidenţă o serie de aspecte pozitive, precum: comunicare bună  între membrii echipei de proiect, realizarea activităţilor prevăzute în formularul de aplicaţie, organizarea a numeroase activităţi pentru a asigura vizibilitatea proiectului în comunitatea educaţională, distribuirea sarcinilor de lucru în cadrul echipei în funcţie de abilităţile fiecărui membru.

                  Formabilii (learners) din echipa de proiect au fost implicaţi în activităţi diverse: realizarea unor materiale Power Point despre ţările partenere, realizarea materialului „Search pe Google: egalitatea de gen, familie, Uniunea Europeană, discriminare, România” (publicat în numărul 6 al revistei şcolare „Procopienii”), realizarea unui calendar pentrul anul 2013 cu tema „Femei din România nr. 1 în Europa şi în lume”), atelierul de lucru cu tema „Prevenirea stereotipurilor despre femei şi bărbaţi la vârsta copilăriei” la care au participat 24 de părinţi ai elevilor din liceul nostru.

                  În perioada următoare, membrii din echipa de proiect (staff şi learners) vor fi implicaţi în ateliere de lucru în cadrul cărora vor elabora materialele necesare pentru a doua întâlnire de proiect: raportul despre rezultatele chestionarului „Femei şi bărbaţi – realităţi ale prezentului european”, „Women who inspire Europe”, un material despre egalitatea de gen în România (statistici privind numărul femeilor în viaţa politică şi administraţie, numărul şomerilor, nivelul salariului, legi pentru asigurarea egalităţii de gen, instituţii, stereotipuri de gen etc.).

 

                 Parteneriatul de învăţare Grundtvig "Everybody can do it!" (ECDI) a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.  Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.